Om musikalen Spara & Slösa

Från och med 2021 kommer turnén med musikalen Spara & Slösa spelas över hela landet.

Möt Spara & Slösa i en fartfylld föreställning med sång, dans och musik. Det handlar om pengar och sparande på ett roligt sätt, men också om vänskap, miljötänk och mycket annat. Musikalen bygger på serien Spara & Slösa som tecknas av Lena Forsman där Spara är lite mer eftertänksam och sparsam medan Slösa mer impulsiv och gillar att shoppa. Men ingen är bättre eller sämre än den andra! Och budskapet är att man kan vara lite av båda, och det är bra.

Spara & Slösa finns som tecknad serie i varje nummer av Lyckoslanten – tidningen för barn i mellanstadiet. Swedbank och Sparbankerna ger ut Lyckoslanten kostnadsfritt till Sveriges skolor fyra gånger per år. Första numret kom redan år 1926 och det var också då som Spara & Slösa skapades av illustratören Birgitta Lilliehöök. På den tiden var Spara den skötsamma och Slösa den oförnuftiga. Syftet, nu som då, är att bidra till intressant och rolig privatekonomisk undervisning, redan i unga år.

Musikalen passar alla från fem år och uppåt.

OM SKÅDESPELARNA

Andrea Falk

Roll: Slösa     Jag är född i: Varberg     Jag bor i: Stockholm

Min favorit barn- eller ungdomsbok: Harry Potter och Astrid Lindgrens böcker

Min favorit barn- eller ungdomsfilm: Tillbaka till vintergatan absoluta favoriten

Mitt drömresemål: Allitd drömt om att åka till New York

Mina tre favoritföreställningar jag medverkat i: Peter Pan, Pippi firar jul på Intiman, Bröderna Lejonhjärta på teatergläntan

Om tio år gör jag: Om tio år har jag gått ut scenskolan, rest runt jorden och lever på det fantastiska yrket som skådespelerska

Rahnvi Mebius Jormin

Roll: Spara     Jag är född i: På Brännö i Göteborg    Jag bor i: Stockholm

Min favorit barn- eller ungdomsbok: Sunnanäng av Astrid Lindgren

Min favorit barn- eller ungdomsfilm: Frozen 2

Mitt drömresemål: Allitd drömt om att åka till New York

Mina tre favoritföreställningar jag medverkat i: Vändpunkter en improvisation mellan två dansare och två musiker, Fake dances for Weld Company av koreografen Samuel Feldhandler, Eldfågeln av Benke Rydman på Göteborgs Operan

Om tio år gör jag: Då drömmer jag om att ha ett etablerat konstnärskollektiv där olika konstformer som dans, musik och teater möts och gör föreställningar tillsammans

Åsa Älmeby Thorne

Roller: Mamman, Klädsäljare, Britt, En dam, Trollkarl, Biträde

Jag är född i: Stockholm     Jag bor i: Stockholm

Min favorit barn- eller ungdomsbok: Pirkko

Min favorit barn- eller ungdomsfilm: Emil i Lönneberga

Mitt drömresemål: Vandra i sydamerikas djungler

Mina tre favoritföreställningar jag medverkat i: Fröken Julie, Peter Pan, Den Starkare

Om tio år gör jag: Om tio år fortsätter jag med teater och film någonstans i världen!

Natanael Wall Sanktnovius

Roller: Godissäljare, Bosse, Auktionsförrättare, Clown, Biträde och Morfar

Jag är född i: Lund   Jag bor i: Stockholm

Min favorit barn- eller ungdomsbok: Kalle och chokladfabriken! Det var en av de första böcker jag läste, och jag minns fortfarande vilken härlig känsla den gav. Den belyser hur viktigt det är att vara omtänksam och hur tacksamheten för livets små saker kan göra under! 

Min favorit barn- eller ungdomsfilm: Som en nyfiken själ så fanns det få filmer som fick mig att gapa som en guldfisk av den fascinerande E.T

Mitt drömresemål: Jag har en dröm om att en dag äga en mysig husbil, och åka på upptäcktsfärd utan någon specifik destination. Sedan är Grekland lockande också, eftersom jag är halvgrek och har nyligen fått kontakt med en del av släkten därifrån.

Mina tre favoritföreställningar jag medverkat i: En midsommarnattsdröm (Min debutpjäs som fick mig att bli kär i teaterscenen), Jakten på en bellmanofon (Underbart kul att spela en fartfylld tant), En märklig plats i England (Min första egenskrivna soloföreställning som jag var så nervös över att spela upp inför publik, men jag överlevde och fick en respons över förväntan)

Om tio år gör jag: Signerar mina senaste barnböcker som jag skrivit i närmsta galleria!

MUSIK

FILM

BOKA EN FÖRESTÄLLNING

Vill du boka en föreställning?

En föreställning med Spara och Slösa kommer ge er massor av skratt samtidigt som vi får barnen intresserade av att spara. De får även en in yn i varför samma saker kostar olika i olika affärer.

Föreställningen kan bokas i den längd som passar er. Maximal längd är en dryg timme utan paus.

För bokning skicka mail till: sparaochslosa@eventosant.se

För eventuella frågor ring Göran Lohne: 070-454 21 96

Information

Föreställningen kan spelas på teatersalonger, idrottshallar, aula eller en plan yta. Föreställningen behöver minst 5×5 meter (begränsad scenografi).Vid full scenografi behövs minimum 8×8 meter.

Vi kan ha med oss fullständig teknik för en publik på 350 personer.För att se lediga datum tittar du på vår turnékalender.

OBS: Vid flera föreställningar gäller att dessa är på samma dag och plats. Arrangörer ansvarar för att lämplig lokal eller yta finns.

Priser (inklusive moms 25%)

1 Föreställning   

2 Föreställningar

3 Föreställningar

Priserna är exkl resa och logi.

Resa: 125:-/mil

Logi: 5 st enkelrum

 

Swedbank/Sparbank

17 000:-

27 000:-

35 750:-

Annan arrangör

25 500:-

45 000:-

55 000:-

TURNÈPLAN

Turnè 2021 (Preliminärt)

22 Feb        Sparbanken Eken
23 Feb        Sparbanken Eken
24 Feb        Sparbanken Eken
25 Feb        Sparbanken Eken
26 Feb        Sparbanken Eken
27 Feb        Sparbanken Eken

3   April       Swedbank HK
10 April       Swedbank HK
17 April       Säter HK
20 April       Hedermora
21 April       Avesta
24 April       Swedbank HK

1   Maj         Swedbank HK
8   Maj         Swedbank HK
15 Maj         Swedbank HK
22 Maj         Swedbank HK
29 Maj         Swedbank HK

25 juli          Borås 

3   Okt          Överlida
29 okt          Söderhamn
2   Nov         Hudiksvall

BOKA

Föreställning kan variera i tid. Det går att boka 30-60 minuter lång teater eller bara en sångstund som är cirka 15 minuter lång. Samtliga priser finns under fliken BOKA FÖRESTÄLLNING.

Vill ni så går det att boka in datum redan nu. Om pandemin håller kvar sitt grepp om oss har ni rätt att byta datum för er föreställning.

Föreställningarnas datum kan flyttas beroende på hur länge pandemin håller i sig.

För bokning eller information kan kontakta Göran Lohne,

Mail: sparaochslosa@eventosant.se

Tel: 070-454 21 96